Ericsson neemt antenne-activiteiten Kathrein over

verbindingAlgemeen

Ericsson breidt hun radio system-portfolio uit door de overname van de antenne- en filteractiviteiten van Kathrein. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond. De omzet van Kathrein bedroeg in 2018 ongeveer 270 miljoen euro.

 

Kathrein, met hoofdkantoor in Rosenheim, Duitsland bestaat al sinds 1919. Het was een toonaangevende leverancier van antenne- en filtertechnologieën en was ook al een bestaande Ericsson-leverancier. De antenne- en filteractiviteiten hebben een sterke R & D-organisatie met uitgebreide ervaring in antenneontwerp en -onderzoek. De laatste jaren ging het minder met het Duitse bedrijf. Geruchten waren dat de zoon van de oprichter het bedrijf niet goed leidde.

Fredrik Jejdling, Executive Vice President en Head of Business Area Networks, Ericsson: “Het versterken van onze interne antennecompetentie is een andere belangrijke stap in onze netwerkportfoliostrategie. De overname van de antenne- en filteractiviteiten van Kathrein zal onze capaciteiten en competenties in het geavanceerde actieve en passieve antennedomein verder uitbreiden. Met de extra aandacht voor de antenne- en filteractiviteiten onder leiding van professionals van Kathrein, zullen we ons aanbod uitbreiden om de ruimte op de site verder te optimaliseren, wat essentieel is voor de introductie van 5G.”

De overname omvat de antenne- en filteractiviteiten van Kathrein voor mobiele netwerken en zal ongeveer 4.000 hooggekwalificeerde professionals toevoegen aan R & D, productie en verkoop op meer dan 20 locaties, waaronder Duitsland, Roemenië, de Verenigde Staten, Mexico en China.

De overname is een assetdeal waarbij bepaalde activa en passiva door Ericsson bij afsluiting worden verworven, wat wordt verwacht in Q3 2019. Het zal als afzonderlijke eenheid in Business Area Networks worden toegevoegd en in segmentnetwerken worden gerapporteerd, met een positieve bijdrage aan Rentabiliteitsdoelstellingen voor 2020. Voorlopige en niet-gecontroleerde opbrengsten uit het verworven deel van Kathrein bedroegen ongeveer EUR 270 miljoen in 2018, exclusief verkopen aan Ericsson. De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken.

verbindingEricsson neemt antenne-activiteiten Kathrein over