Ericsson neemt Genaker over

verbindingAlgemeen

Ericsson neemt de Spaanse leverancier van missiekritische push-to-talk-oplossingen Genaker over. De overname is bedoeld om het MC-PTT-aanbod van Ericsson te versterken om te voldoen aan de eisen van de transformatie van bedrijfskritische communicatie en de particuliere netwerkmarkt.

 

De overname versterkt het MC-PTT-aanbod van Ericsson, aangezien de markt voor bedrijfskritische communicatie en particuliere netwerken een aanzienlijke technologische verschuiving doormaakt. Traditioneel vertrouwde openbare veiligheidscommunicatie op particuliere landmobiele radio (LMR) -netwerken die beperkt waren tot eenvoudige push-to-talk (“walkie talkie”) -functionaliteit. Met de toenemende vraag naar uitwisseling van andere soorten gegevens, zoals foto’s en video’s, moeten de verouderde LMR-netwerken worden vervangen en is gebleken dat mobiele netwerken het best passen bij bestaande en opkomende eisen, meldt Ericsson in een persbericht.

Monica Zethzon, Head of Solution Area Communication Services bij Ericsson, zegt: “We werken al vele jaren samen met Genaker als partner in Mission Critical Applications en we zetten nu deze stap om ons end-to-end-aanbod verder te versterken. We zijn erg enthousiast over het feit dat het Genaker-team zich bij ons voegt en dat we de waarde van hun expertise naar onze klanten kunnen brengen.”

Miquel Teixidor, mede-oprichter en CEO van Genaker: “Het is een eer dat Genaker de basis wordt van Ericsson’s wereldwijde MC-PTT-aanbod. Samen zullen we het beste van de twee bedrijven benutten en we zijn enthousiast over deze mogelijkheid om klanten over de hele wereld onze volgende generatie MC-PTT-oplossing aan te bieden. “

verbindingEricsson neemt Genaker over