EU en Sectra tekenen raamovereenkomst voor beveiligde telefonie

verbindingNieuws

jeroen_de_muijnck

De Raad van de Europese Unie in Brussel en Sectra hebben hun raamovereenkomst voor Sectra’s encryptiesysteem Tiger verlengd tot 2018. De Tiger wordt gebruikt om spraak- en datacommunicatie te beveiligen tegen afluisteren. De verlengde raamovereenkomst omvat service en onderhoud van de Sectra Tigers die de Raad van de Europese Unie al in gebruik heeft.

“De recente afluisterschandalen bewijst eens te meer de behoefte aan beter beveiligde communicatiesystemen. Onbeveiligde telefoongesprekken en berichten vormen een beveiligingsrisico voor individuen, organisaties en staten”, aldus Jeroen de Muijnck, directeur Sectra Communications BV.  “Dit vertrouwen van de EU bevestigt dat wij voldoen aan hun hoge eisen wat betreft beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid”, aldus De Muijnck.

Sectra’s Tiger oplossingen worden gebruikt door gezagsdragers, ambtenaren en militairen in 17 Europese landen. De Tiger werkt op telefoonlijnen, GSM, 3G, ISDN en IP-netwerken alsook satellietsystemen. In 2010 is de Sectra Tiger gekozen door de EU voor beveiligde telefonie binnen de Europese Unie. Dit biedt een platform waar EU ministers, zoals premiers, ministers van Buitenlandse Zaken en ministers van Defensie elkaar gegarandeerd veilig kunnen spreken.

Sectra Tiger oplossingen zijn door de EU, de NAVO alsook verschillende Europese beveiligingsautoriteiten goedgekeurd tot en met het rubriceringsniveau Stg. Geheim.

verbindingEU en Sectra tekenen raamovereenkomst voor beveiligde telefonie