Evenementenvergunningen in 2014 erg populair

verbindingLTE, Nieuws

Kermis_en_feest_Leidens_Ontzet

Er worden steeds meer evenementenvergunningen aangevraagd bij Agentschap Telecom. In 2014 is voor 175 radio-uitzendingen een tijdelijke vergunning verleend, waarvan 53 in de maand december. In heel 2013 zijn er totaal 131 vergunningen vergund.

Met een evenementenvergunning mogen bijvoorbeeld buurtverenigingen voor enkele dagen radio-uitzendingen op de FM maken. Dit gebeurt met name in de kerstvakantie, of tijdens buurtfeesten in juni en september. Agentschap Telecom wijst dan tijdelijk een frequentie toe met een laag vermogen. Hiermee worden de reguliere uitzendingen van andere FM-omroepen zo min mogelijk gehinderd. De vergunning voorziet daarmee in de behoefte om evenementen met een live radio-uitzending op te luisteren.

Groningen, Friesland en Drenthe

De evenementenvergunningen werden in 2014 vooral aangevraagd in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Door de grote vraag wordt het aantal beschikbare frequenties wel steeds kleiner. Wanneer er in 2015 in dezelfde periode meerdere aanvragen worden gedaan voor dezelfde regio, bestaat de kans dat niet alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden. Deze worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als alternatief is het mogelijk om radio-uitzendingen te maken via internet.

 

 

verbindingEvenementenvergunningen in 2014 erg populair