‘Fittie’ tussen VERON en DKARS: wie heeft de Telecommunicatiewet gewijzigd?

verbindingAlgemeen

 

Een opvallend stukje op de site van VERON. De Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland laat weten dat een advies om de Telecommunicatiewet aan te passen van haar komt en niet van DKARS.

“De VERON was al zeer geruime tijd op de hoogte van de voorgenomen bevoegdheid om bindende aanwijzingen te kunnen geven. Het is een al lang gekoesterde wens van het agentschap. Het door een stichting elders op internet gepubliceerde bericht dat genoemd voorstel tot wetswijziging het resultaat is van haar advies berust dan ook duidelijk op een misverstand.”

Eerder claimde DKARS het succesje: dankzij een bijdrage van de Dutch Kingdom Amateur Radio Society is de Telecommunicatiewet gewijzigd. Dan gaat het vooral om de mogelijkheid die inspecteurs toegang geeft tot een woning wanneer er een storing plaatsvindt.

Waar beide partijen met de eer willen strijken, lijken de reacties op de ‘fittie’ een stuk nuchterder. Op Hamnieuws reageren lezers. Ene ‘Mischa uit Loosdrecht’ schrijft “Zonde van de energie, beter zou het zijn om deze te steken in onderwerpen die bijdragen aan het zendamateurisme. Het liefst samen in plaats van tégen elkaar. Dit soort openlijke statements (van beide partijen) zijn niet professioneel en het versterkt de positie van de vereniging en stichting alles behalve; ook richting andere partijen zoals de Nederlandse overheid.”

Bas Heijermans schrijft op Hamnieuws.nl: “Kleuters, ikke eerst…nee ikke eerst…. Amateurs onwaardig. Blijkbaar gaat het niet om het algemeen belang maar meer welk clubje iets doet.”

Meer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

reacties zijn te vinden op http://www.hamnieuws.nl/veron-weerlegt-dkars-claim-inzake-tw/

verbinding‘Fittie’ tussen VERON en DKARS: wie heeft de Telecommunicatiewet gewijzigd?