Flash gaat NEN 2575-certificeerbare alarmeringsinstallatie leveren aan Kempenhaeghe

verbindingAlgemeen

 

Kempenhaeghe, gevestigd in Heeze, Oosterhout en Sterksel, is een expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie. Sinds oktober 2012 maakt Kempenhaeghe voor haar BHV-organisatie gebruik van Flash Smart Control in combinatie met een NEXEDGE portofoonsysteem en pagers. De alarmeringsinstallatie zal door Flash gereed worden gemaakt voor de NEN 2575-certificering voor primaire, stille alarmering bij brand.

Door veranderende wet- en regelgeving moet de primaire brandalarmering van Kempenhaeghe gaan voldoen aan de NEN 2575-eisen. De noodzakelijke, nieuwe componenten van de door Flash te leveren alarmeringsinstallatie worden onder meer voorzien van het nodige functiebehoud voor NEN 2575. Het nieuwe systeem zal bovendien voortdurend de technische beschikbaarheid van de pagers gaan controleren.

Het voordeel van stille alarmering bij Kempenhaeghe is dat onrust en paniek onder niet-zelfredzame patiƫnten wordt voorkomen. De nieuwe alarmeringsinstallatie maakt bovendien gerichte alarmering mogelijk. De BHV-ers op de juiste locatie worden gealarmeerd en kunnen op basis van eigen waarneming besluiten om, afhankelijk van de situatie, al dan niet op te schalen. De nieuwe NEN 2575-certificeerbare alarmeringsinstallatie is daarmee volgens Flash de meest betrouwbare vorm van brandalarmering voor Kempenhaeghe.

verbindingFlash gaat NEN 2575-certificeerbare alarmeringsinstallatie leveren aan Kempenhaeghe