Flash introduceert push-to-talk oplossing met prioriteit voor missie-kritische communicatie

verbindingAlgemeen

Met Flash Smart Com zet Flash Private Mobile Networks een end-to-end PTT dienst in de markt die zich kenmerkt door toegang met prioriteit tot het mobiele netwerk van T-Mobile. Op klantniveau is het mogelijk om prioriteitslevels te definiëren en te beheren.

 

Het netwerk van T-Mobile kenmerkt zich door de dichte landelijke dekkingsgraad, de hoge beschikbaarheid en een hoge capaciteit en snelheid. Daarnaast heeft T-Mobile een back-up stroomvoorziening van minimaal 1 uur per site voor 4G.

De Push-to-Talk applicatie is gebouwd volgens de 3GPP-standaard en is gereed voor koppeling met bestaande (radio) netwerken, nieuwe private LTE systemen en klaar voor de evolutie van mogelijkheden van 4G naar 5G. Met Flash Smart Com biedt Flash PMN een virtueel eigen netwerk op het publieke netwerk van T-Mobile met een hoge beschikbaarheid en voldoende bandbreedte, en bovendien een hogere Quality of Service dan normaal. Daarmee is de oplossing ook voor bedrijfs- en missie-kritische communicatie zeer geschikt, zeker als er naast groepscommunicatie op basis van spraak ook de wens is om data te verzenden of als er sprake is van een regionaal/landelijk werkingsgebied.

Flash biedt de oplossing als complete dienst aan, op tijdelijke en op permanente basis. De dienst bestaat uit een device, een applicatie, een SIM en een netwerkaansluiting. Naast de PTT-dienst kan ook een meldkamer applicatie worden afgenomen en een beheeromgeving voor mobile devices. Klanten kunnen gebruik maken van het full service concept van Flash, zodat zij volledig ontzorgd worden in hun communicatiebehoeften.

De PTT-oplossing wordt afgenomen van de nieuw opgerichte MVNO PrioCom BV, die deze dienst via resellers in de markt zal zetten. Flash PMN is de eerste reseller die de dienst van PrioCom afneemt. Voor het segment openbare orde en veiligheid zal 2WAY via PrioCom in de klantwens voorzien. Door te kiezen voor distributie via resellers vergroot PrioCom haar commerciële slagkracht, ook in branches waar Flash en 2WAY niet vertegenwoordigd zijn.

Bewust is gekozen voor een strategisch partnership tussen de 3 partijen T-Mobile, de reseller (Flash) en PrioCom. T-Mobile zorgt voor een goed netwerk, de reseller borgt de klantspecifieke dienstverlening en PrioCom houdt de focus op de performance en verdere ontwikkeling van de Push-to-Talk applicatie. Deze focus in de onderlinge samenwerking biedt de klant uiteindelijk de beste dienstverlening.

 

Angelo Bun (PrioCom), Simone van Putten (Flash) en Richard Marijs (T-Mobile)

verbindingFlash introduceert push-to-talk oplossing met prioriteit voor missie-kritische communicatie