Fraunhofer IIS en Nokia ontwikkelen testomgeving voor IoT en mobiele verbindingen

verbindingLTE, Nieuws

 

Fraunhofer IIS en Nokia hebben samen een testomgeving ontwikkeld, die beschikt over een combinatie van grote netwerkdekking en de nieuwste LTE-A technologie. De testomgeving wordt gebruikt om nieuwe diensten en applicaties voor het ‘Internet of Things’ (IoT) te evalueren en voor mobiele verbindingen.

De nieuwe testomgeving ligt in Erlangen in Duitsland. Hier kunnen ontwikkelaars en gebruikers van mobiele communicatie software en hardware tests uitvoeren over een gebied van 500 vierkante kilometer met behulp van LTE-A-technologie. Zo kan worden nagegaan hoe applicaties of datatransmissies zich gedragen in bepaalde situaties en onder bepaalde mobiliteitscriteria, zoals verschillende mobiele netwerkbelastingen.
Het dekkingsgebied omvat een deel van de A3 snelweg, het centrum van Erlangen, verschillende gemeenschappen in de voorsteden en een selectie van het platteland.

Lokaal draaien
Het netwerk wordt beheerd door Fraunhofer IIS, terwijl Nokia Networks de benodigde basisstations (eNodeB) levert. De basisstations zijn uitgerust met zogenaamde mobile edge computing-technologie, die het mogelijk maakt om lokaal tijdkritische en bandbreedte-intensieve applicaties te draaien, in plaats van eerst de gegevens te verzenden over het mobiele netwerk.
Fraunhofer IIS test momenteel een camera link voor beveiligingstoepassingen, zoals die worden gebruikt door de brandweer of het ambulancepersoneel.

verbindingFraunhofer IIS en Nokia ontwikkelen testomgeving voor IoT en mobiele verbindingen