Geen beroep in IBARC-zaak, waarschijnlijk nieuwe aanbesteding

verbindingAlgemeen, IBARC

ibarc

Er komt geen hoger beroep in de IBARC-zaak. Hoogstwaarschijnlijk zal er een nieuwe tender uitkomen op de markt. Hoe die aanbesteding er uit gaat zien, is nog onduidelijk.

De termijn waarin de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in beroep kan gaan, loopt aanstaande woensdag af. Woordvoerder Frank Huizinga van Brandweer Nederland geeft echter aan dat voor woensdag geen besluiten worden genomen. “Het onderwerp Ibarc is in de vorige vergadering van de RBC aangehouden, volgende week vrijdag staat het opnieuw geagendeerd. Wellicht dat er dan meer duidelijkheid is”, aldus Huizinga. RBC staat voor Raad van Brandweercommandanten en bepaalt welke onderwerpen en activiteiten Brandweer Nederland oppakt en wat de hoogste prioriteit heeft.

Later dan acht weken na het oordeel van een rechter kan men niet meer in cassatie gaan bij de Hoge Raad in Den Haag. Ook voor een bodemprocedure (dat zou bij de rechtbank in Zeeland spelen) is het dan te laat. Binnen de brandweer gaat men er van uit dat er een nieuwe tender zal worden uitgeschreven. Een woordvoerder spreekt van ’tachtig procent zekerheid’ dat er een nieuwe aanbesteding op de markt komt. Welke vorm die ‘nieuwe’ IBARC zal krijgen, is onduidelijk. Woordvoerder Huizinga geeft aan geen verder commentaar te willen geven en verwacht volgende week meer duidelijkheid te kunnen bieden.

 

verbindingGeen beroep in IBARC-zaak, waarschijnlijk nieuwe aanbesteding