Geodan wint aanbesteding Natuurbrandverspreidingsmodel

verbindingNieuws

Geodan heeft samen met het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) de ‘overeenkomst doorontwikkeling natuurbrandverspreidingsmodel’ getekend. Vanaf 2015 zal Geodan in nauwe samenwerking met het IFV voor een periode van vier jaar de doorontwikkeling van het natuurbrandverspreidingsmodel verzorgen.

Dit model berekent de verspreiding van een vuurfront aan de hand van meteogegevens en de onderliggende topografische kaart. Deze informatie wordt gecombineerd met gegevens over de brandbaarheid van de vegetatie. Dit geeft hulpdiensten een beter beeld van de situatie, zodat een natuurbrand effectiever en sneller bestreden kan worden. Het model is eerder succesvol ingezet bij diverse grootschalige brandweeroefeningen op de Veluwe.

Intensieve samenwerking
De afgelopen jaren heeft Geodan intensief samengewerkt met het IFV, Efectis Nederland en verschillende veiligheidsregio’s aan de implementatie van het natuurbrandverspreidingsmodel. Met het winnen van de aanbesteding, en hiermee een vaste samenwerking met het IFV, is de doorontwikkeling van het model gewaarborgd. Zo kan het model structureel worden ingezet bij de natuurbrandbestrijding in Nederland.

verbindingGeodan wint aanbesteding Natuurbrandverspreidingsmodel