Grapperhaus: ‘Geen incidenten bij migratie C2000’

verbindingAlgemeen

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid geeft aan dat er op dit moment bij de overgang naar het nieuwe C2000-netwerk “geen incidenten gerelateerd aan de migratie (hebben) voorgedaan”. Hij houdt in een brief aan de Kamer nog wel een slag om de arm.

 

“Ik hecht eraan te benadrukken dat een ICT-project van deze omvang, ook na succesvolle implementatie, enige tijd nodig heeft om aan alle verwachtingen te voldoen. Het programmateam, de beheerorganisatie en de leveranciers blijven de komende periode opgeschaald en staan paraat om snel en adequaat te reageren indien zich incidenten voordoen. Als ultimum remedium bestaat gedurende zeven dagen na migratie nog de optie tot een zogeheten roll-back naar het oude systeem.”

Hij geeft aan dat vannacht extra menskracht alternatieve procedures en communicatiemiddelen zijn ingezet, aangezien porto- en mobilofoons tijdens de omzetting enkele uren niet beschikbaar waren. De andere meldkamerfunctionaliteiten bleven beschikbaar. “Er hebben zich voor zover op dit moment bekend geen incidenten gerelateerd aan de migratie voorgedaan.”

De komende periode wordt het functioneren van het vernieuwde spraaknetwerk intensief gemonitord. Inmiddels lopen ook de voorbereidingen voor de volgende stap van de vernieuwing (de migratie van het radiobedieningssysteem).

verbindingGrapperhaus: ‘Geen incidenten bij migratie C2000’