Hogeschool Rotterdam kiest Firecom als leverancier van portofoons

verbindingAlgemeen

De Hogeschool Rotterdam en Firecom hebben op dinsdag 17 juli een contract ondertekend voor zowel de levering als het onderhoud van een portofoon-installatie. De portofoon-installatie zal gebruikt gaan worden voor onderlinge communicatie tussen de beveiligers en de service-afdeling. In de toekomst zal ook de BHV organisatie aansluiten op dit netwerk.

 

Het systeem zal gaan bestaan uit een IP gekoppeld portofoon-netwerk van Motorola Solutions. Als partner van Motorola Solutions heeft Firecom de kennis en kunde in huis om een betrouwbaar en stabiel netwerk te realiseren. De verschillende locaties van de Hogeschool Rotterdam zullen uitgerust gaan worden met in totaal 150 portofoons. Het netwerk gaat gebruiken maken van slimme toepassingen zoals de noodknop, de alleenwerk beveiliging en statusberichtgeving.

Er is gekozen voor een combinatie tussen de Motorola SL1600 en de Motorola DP3661e. De Motorola SL1600 portofoon onderscheidt zich in gewicht en eenvoudigheid. De Motorola DP3661e is daarentegen voorzien van een uitgebreide display, alleenwerk-beveiliging, noodknop, statusberichtgeving en voorbereid tot positiebepaling zodat de meldkamer in de toekomst kan gaan zien waar de beveiligers zich op dat moment bevinden.

In de komende periode zal Firecom beginnen met het uitleveren van de eerste portofoons zodat de gebruikers in het nieuwe schooljaar al van start kunnen gaan met de portofoons.

verbindingHogeschool Rotterdam kiest Firecom als leverancier van portofoons