Hytera America vraagt surseance aan

verbindingAlgemeen

Hytera America en Hytera Communications America (West) hebben gisteren uitstel van betaling aangevraagd. Het gaat om een zogenoemde Chapter 11-procedure. Het bedrijf geeft aan dat het een gaat om een “routinematige financiële herstructurering” om financiële problemen aan te pakken die voortkomen uit de rechtszaken met Motorola en de impact van de corona-pandemie.

 

Hytera diende het ‘Chapter 11’-verzoek in bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank in Californie. Het bedrijf schrijft er over op haar website ‘met het doel haar Amerikaanse bedrijfsactiviteiten te behouden. “Bijna twintig jaar geleden begon Hytera samen te werken met Amerikaanse dealers om de meest innovatieve en waardevolle LMR-oplossingen op de markt te brengen, terwijl ze voortdurend op zoek was naar ondersteuning en service aan onze dealers en klanten”, zei Alla Huang, president van Hytera America in een verklaring.

“We blijven ons inzetten voor onze traditie van uitmuntendheid en hebben vertrouwen in onze duurzame groei voor de toekomst. We kijken ernaar uit om onze nieuwe productlijnen te introduceren, zoals Hytera HALO Nationwide Group Communications, een totaaloplossing van PoC-hardware, software en clouddiensten, evenals gezichtsherkenning en temperatuurmeting geïntegreerde toegangscontrole-oplossing, en digitale mobiele radio van de volgende generatie.”

 

Rotte appels

De service en ondersteuning van Hytera America aan dealers en klanten zouden tijdens het herstructureringsproces weinig tot geen onderbreking mogen ondervinden, aldus de online verklaring van het bedrijf. “Hytera heeft er alle vertrouwen in dat haar activiteiten op de Amerikaanse markt levensvatbaar zullen blijven nadat het herstructureringsproces is voltooid.”

Over de rol van de rechtszaak van Motorola in de faillissementsaanvraag geeft Hytera geen informatie. In maart was gevonnist dat Hytera Communications Motorola Solutions bijna 800 miljoen dollar aan schadevergoeding zou betalen.

Advocaten voor Hytera en Motorola Solution zullen donderdag bijeenkomen in een bemiddelingssessie. Tijdens de zaak erkenden de advocaten van Hytera dat drie voormalige Motorola-werknemers – Samuel Chia, Y.T. Kok en GS Kok – toegang hadden tot meer dan 7.000 Motorola-documenten voordat ze in 2008 vertrokken en zich bij Hytera voegden. De advocaten van Hytera beschreven de drie ingenieurs echter als ‘slechte appels’ die met niemand anders bij Hytera de Motorola-geheimen deelden.

verbindingHytera America vraagt surseance aan