Hytera gaat in tegenaanval en klaagt Motorola aan

verbindingAlgemeen

Hytera heeft in Ohio een zaak aangespannen vanwege het schenden van een octrooi. Het gaat om een schending van het zogenoemde patent No. 9.183.846, wat over een systeem voor aanpassen van geluid gaat.

 

De stap is opvallend, omdat Motorola in eerder stadium al drie zaken heeft aangespannen voor inbreuk van intellectueel eigendom tegen Hytera. Dat zijn zaken in de Verenigde Staten, Duitsland en Australie. Hytera lijkt met deze zaak vooral van zich af te willen bijten.

Het patent van Hytera is een systeem om het volume van het geluid aan te passen aan achtergrond- of omgevingsgeluid. Het systeem meet het niveau van lawaai, instrueert zelf de apparatuur en past het geluidspeil aan. Hytera claimt dat Motorola de techniek heeft gebruikt in de MOTOTRBO-radio’s.

“Hytera heeft het landschap van de PMR-business veranderd met zijn constante innovaties, vooral na de lancering van een digitale productlijn in 2010,” zei Tom Wineland, verkoopdirecteur voor Hytera Communications America in Irvine, CaliforniĆ«. “Onze gepatenteerde geluiddempingsfunctionaliteit is een van de vele innovaties die Hytera in onze digitale producten heeft ontwikkeld, en gebruikers in markten over de hele wereld hebben deze functie omarmd.”
“Motorola Solutions schendt Hytera’s geluidsaanpassingscontrole-octrooi,” zegt Andrew Yuan, president van Noord-en Zuid-Amerika van Hytera. “Hytera is een leider in innovatieve technologieĆ«n, en een voorvechter van intellectuele eigendomsrechten.”

verbindingHytera gaat in tegenaanval en klaagt Motorola aan