Hytera naar rechter voor aanbesteding mobilofoons

verbindingAlgemeen

Hytera heeft een kort geding aangespannen tegen de politie voor de offerteaanvraag mobilofoons ARC2. Dit betekent opnieuw uitstel binnen het toch al geplaagde inkooptraject van randapparatuur. Het kort geding speelt 21 juni bij de Haagse rechtbank. Over de inzet van het kort geding geeft Hytera geen informatie.

 

Hytera heeft een zogenoemde voorlopige voorziening aangevraagd in het kader van de offerteaanvraag mobilofoons ARC2. Een voorlopige voorziening is de mogelijkheid om een door een bestuursorgaan genomen besluit voorlopig ongedaan te maken door middel van een spoedprocedure. Een voorlopige voorziening valt te vergelijken met een kort geding.

Politiewoordvoerder Frank van der Voort bevestigt dat dit kort geding is aangespannen door Hytera. Het kort geding heeft direct gevolgen voor de mini-competitie Offerteaanvraag Mobilofoons ARC2. Van der Voort: “De datum is vastgesteld op 21 juni 9 uur bij de Rechtbank Den Haag. Over lopende rechtszaken doen wij verder geen uitspraken. De gunning van het eerste perceel mobilofoons onder de mantelovereenkomst is hierdoor wel opgeschort.”

Willemijn Ritsema van Eck, consulant bij advocatenkantoor HabrakenRutten voert het woord voor Hytera in deze zaak, maar wil niet inhoudelijk reageren. “De zaak is nu onder de rechter, en dat betekent dat er geen commentaar op kan worden gegeven”, aldus Ritsema van Eck.

verbindingHytera naar rechter voor aanbesteding mobilofoons