Hytera zet vertraagd C2000-project in als referentie

verbindingAlgemeen

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een aanbevelingsbrief geschreven voor Hytera over de voortgang van het C2000-netwerk. Daarin geeft het ministerie aan dat de uitrol van het de netwerk-elementen van het Tetra-systeem vrijwel af zijn. Opvallend, aangezien de eigen minister eerder deze maand nog aangaf dat het C2000-netwerk wederom een vertraging oploopt.

 

Hytera zet deze aanbevelingsbrief nu in om bij een aanbesteding van het Thaise politie-netwerk een wit voetje te halen. In de brief, geschreven door de programmamanager IVC, is men vol lof over de werkzaamheden van Hytera. “The roll-out of the network elements (switchings, base stations) is nearly complete and almost all sites have been converted. Almost all antenna systems, as well as the electrical equipment of the sites (including an interruptible power supply and cabling) have been replaced. In addition, the testing and reference system as well as the training system are already in use. In September 2017, Hytera Mobilfunk GmbH performed a successful factory acceptance test on the performance of the ACCESSNET-T: the system managed the required load without problems”, schrijft de programmamanager.

 

Aanpassingen

Juist twee weken geleden schreef minister Grapperhaus van het ministerie van Justitie en Veiligheid nog kritisch over het verloop. Bij de leveranciers werd afgedwongen dat een integrale projectmanager van één van de partijen optreedt als vertegenwoordiger van de drie leveranciers, ter bevordering van de integrale oplevering.

Om het acceptatieproces te bevorderen, heeft het programma IVC de leveranciers ook opdracht gegeven de wijze waarop invulling is gegeven aan de gestelde functionele eisen te demonstreren aan de toekomstige gebruikers en beheerders. In de periode oktober tot en met december laten de leveranciers de werking van het systeem zien (bijvoorbeeld het afhandelen van noodoproepen en het koppelen van gespreksgroepen) en geven ze uitleg over de bediening. Dit kan leiden tot aanpassingen in de werkprocessen van gebruikers en beheerders dan wel in het nieuwe systeem.

 

Deeloplossing

Het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft aan dat het niet om een aanbevelingsbrief maar om een bevestiging van de werkzaamheden gaat. De woordvoerder: “De brief bevestigt de werkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd in het kader van de vernieuwing van C2000. Het ministerie heeft in de brief aangegeven wat de status van het gehele project is. Ook de feitelijke stand van zaken met betrekking tot het spraaknetwerk is beschreven.”

Volgens de woordvoerder is de status van een deeloplossing niet maatgevend voor het succes van het project zolang de integratie niet is voltooid. Dus vindt de woordvoerder van het ministerie het niet vreemd dat in dezelfde periode waarin de minister aankondigt dat er een uitstel komt tot minimaal zomer 2018 van de oplevering van C2000 om deze brief te sturen.

De woordvoerder van Hytera geeft aan geen commentaar te willen, gedurende lopende aanbestedingen.

Wilt u de betreffende brief ontvangen? Stuur dan een mail naar redactie@verbinding.nl en we zullen het document met u delen.

verbindingHytera zet vertraagd C2000-project in als referentie