Icom en Iridium Communications ontwikkelen satellietportofonie

verbindingAlgemeen

Radiocommunicatie-expert Icom en satellietcommunicatiespecialist Iridium Communications hebben samen een professionele radiocommunicatieoplossing voor satellieten ontwikkeld. Met dit zogenoemde Satellite PTT kunnen gebruikers wereldwijd met elkaar communiceren, waar ze ook zijn op de wereld.

 

Icom Incorporated is een samenwerkingsverband aangegaan met Iridium Communications voor satellietcommunicatie (Satellite PTT). Volgens de bedrijven is de combinatie van de radio-kennis van Icom en de ervaring van Iridium doorslaggevend om professionele radiocommunicatieoplossing via de satelliet te bieden.

De Satellite PTT-radio is een professioneel radiocommunicatiesysteem dat gebruikmaakt van het Iridium satellietcommunicatienetwerk. Dit systeem maakt realtime, één-op-veel communicatie over de hele wereld mogelijk met slechts de druk op een PTT-knop (zendknop). Bovendien zorgt directe communicatie tussen satellieten voor stabiele en betrouwbare communicatie, zelfs als grootschalige rampen zich voordoen op aarde of binnen de satellietconstellatie. Icom-CEO Masataka Harima: “Icom heeft verschillende draadloze communicatieapparatuur ontwikkeld voor gebruik op het land, het gebruik op de zee en het gebruik in de luchtvaart. Dit satelliet PTT-project zal een zware uitdaging zijn, maar het project zal een belangrijk aanvulling zijn van ons productportfolio.”

Meer informatie op de website van Icom importeur Amcom: https://www.amcom.nl/iridium.html

verbindingIcom en Iridium Communications ontwikkelen satellietportofonie