Icom Satellite PTT Radio Solution wint Britse radio-prijs

verbindingAlgemeen

Icom heeft de Gerald David Award 2019 van de Federation of Communication Services (FCS) gewonnen voor zijn IC-SAT100 Satellite PTT Radio Solution. De prijs van de Britse brancheorganisatie voor radio-communicatie werd uitgereikt tijdens het Business Radio Gala Dinner dat plaatsvond in het Chateau Impney hotel nabij Droitwich na de jaarlijkse conferentie van de organisatie. De Gerald David Award voor innovatie bestaat sinds 2004.

 

De Icom IC-SAT100 is ’s werelds eerste speciale push-to-talk-satellietradio (PTT) en is de enige PTT-radio die realtime communicatie aanbiedt met een druk op de knop tussen groepen personen, waar dan ook op de aarde. De IC-SAT100 maakt gebruik van het Iridium-satellietcommunicatienetwerk dat de hele aarde omvat, inclusief beide polen. Met 66 Low Earth Orbit (LEO)-satellieten biedt het een bredere, betrouwbaardere netwerkdekking in vergelijking met Geosynchronous Equatorial Orbit (GEO) -satellieten.

De IC-SAT100 kan worden gebruikt als een communicatie-instrument in afgelegen en geïsoleerde gebieden waar geen mobiele telefoon of vaste netwerkinfrastructuur aanwezig is, waardoor bedrijfscontinuïteit en beveiliging voor klanten over de hele wereld worden gewaarborgd.

Afbeelding toont van links naar rechts: Itret Latif (CEO – FCS), Bob Stockley (Managing Director – Icom UK), Sam Fenwick (Editor – Land Mobile) en Tim Cull (Head of Business Radio – FCS)

verbindingIcom Satellite PTT Radio Solution wint Britse radio-prijs