Importverbod Hytera in VS ingegaan

verbindingAlgemeen

De import, verkoop en service van Hytera Communications-producten die inbreuk maken op drie Motorola Solutions-patenten zijn vanaf nu ingegaan. Er zijn geen beperkingen op Hytera’s DMR-producten die gebruik maken van de nieuwe “I-Series”-software.

 

Op 16 november kondigde zegt het ITC (International Trade Commission) aan dat Hytera met opzet drie Motorola Solutions-octrooien heeft gekopieerd. Dat was het begin van een periode van 60 dagen voor verdere evaluatie. Vanaf nu is het Hytera verboden om de meeste DMR-systemen te importeren, verkopen en te onderhouden. Ook marketing rond die systemen mag niet meer.

In het ITC-advies wordt echter ook opgemerkt dat Hytera’s “opnieuw ontworpen producten” – de “i-serie” – geen inbreuk maken op een van de drie patenten in kwestie. Hytera-functionarissen hebben gezegd dat klanten hun bestaande Hytera DMR-producten kunnen upgraden naar de “i-Series” -functionaliteit met een gratis software-upgrade.

In de Hytera’s “i-Series” zijn de functionaliteit van de drie Motorola Solutions-octrooien die aan de orde zijn – technologie die is ontworpen voor snel scannen van kanalen, snelle re-keying en pseudo-trunking in directe modus – weggehaald.

Hytera Communications kreeg ongeveer tien jaar geleden toegang tot de octrooien van Motorola Solutions, toen drie voormalige Motorola-medewerkers naar verluidt meer dan 7.000 Motorola-bestanden over DMR-technologie hadden gedownload – hoewel geen van de technici op dat moment aan DMR-projecten werkte – net voordat ze Hytera-medewerker werden. Bij ondervraging hierover hebben alle drie de ingenieurs het Vijfde Amendement ingeroepen om zelfbeschuldiging te voorkomen.

verbindingImportverbod Hytera in VS ingegaan