Inmarsat en Actility gaan partnerschap aan rond wereldwijd IoT-platform

verbindingAlgemeen

Leverancier van mobiele satelliet-communicatie-diensten Inmarsat heeft een partnerschap gesloten met Actility, aanbieder van Low Power Wide Area Networks (LPWAN) en een van de oprichters van de LoRa Alliance. Doel van de samenwerking is het ontwikkelen van een end-to-end oplossing voor Internet of Things (IoT)-toepassingen over zowel publieke en private netwerken.

Binnen het partnerschap wordt de expertise van Inmarsat gekoppeld aan ThingPark, een managementplatform waarmee Actility IoT-diensten en -apparaten wereldwijd aan elkaar koppelt, ook als ze zich op afgelegen locaties zonder mobiele standaarddekking bevinden.

Inmarsat trad eerder toe tot de Lora Alliance, een organisatie die de connectiviteitsstandaard LoRaWAN voor Low Power Wide Area Networks (LPWAN) promoot. Het parnerschap met Actility moet het mogelijk maken om deze LoRa-standaard te gebruiken op het wereldwijde netwerk van Inmarsat. Voor eindgebruikers biedt dit volgens de twee partijen als voordeel dat alle IoT-diensten worden ondergebracht bij één platform in plaats van bij verschillende aanbieders. Technische details over de manier waarop Actility’s platform en Inmarsats communicatiediensten aan elkaar worden gekoppeld zijn nog niet vrijgegeven.

verbindingInmarsat en Actility gaan partnerschap aan rond wereldwijd IoT-platform