Investeerder Silver Lake pompt 1 miljard dollar in Motorola

verbindingAlgemeen

Mission Critical Solutions Center Motorola Baisingstoke 2

Silver Lake, een investeringsbedrijf op het gebied van technologie-ondernemingen, investeert 1 miljard dollar in Motorola Solutions. Motorola hoopt met het geld meer te kunnen investeren in ‘smart public safety’.

Motorola kondigt aan nu meer ruimte te hebben voor nieuwe partnerschappen, investeringen en overnames. Greg Brown, CEO van Motorola Solutions: “Deze strategische partnerschap en investering combineert de expertise van Silver Lake met onze visie om veiligere gemeenschappen te creeeren. Dit is een sterk teken van vertrouwen in onze strategie en toekomstige groeimogelijkheden.”

Twee managing partners van Silver Lake, Egon Durban en Greg Mondre, zullen zitting nemen in de bestuurskamer van Motorola. “Motorola Solutions is een iconisch bedrijf en de wereldwijde marktleider in public safety,” zeggen Durban en Mondre. “Wij geloven dat data-rijke openbare veiligheid-communicatie aanzienlijk groeipotentieel heeft. De core business van Motorola is ongeëvenaard in de Verenigde Staten en over de hele wereld met een brede en trouwe klantenkring, een uitstekende staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid en groeiende bereik door technologische innovatie.”

De investering lijkt te wijzen op een nieuwe strategische keuze voor Motorola. Meer en meer zal het Amerikaanse bedrijf data en informatie als kernactiviteit ontwikkelen. Tegen de NY Times verklaarde Greg Brown dat de CEO wil dat het doel van Motorola zal zijn om alle informatie die taktisch nuttig is voor nood- en hulpdiensten te verzorgen. Dat betekent meer complexe software en diensten.

 

verbindingInvesteerder Silver Lake pompt 1 miljard dollar in Motorola