IoT-netwerkfonds ‘zet telecomwereld op zijn kop’

verbindingAlgemeen, Nieuws

BiQ Group heeft een nieuw fonds opgezet dat de Nederlandse uitrol van het Internet of Things-netwerk en de ontwikkeling van randapparatuur moet stimuleren. Een ontwikkeling die volgens BiQ “de telecomwereld op zijn kop zal zetten omdat het bedrijfsleven eigenaar wordt van het netwerk”.

IoT, de Internet of Things ondergaat een razendsnelle ontwikkeling; binnen 5 jaar zullen wereldwijd 22 miljard apparaten verbonden zijn aan het internet. Het is een markt waar veel bedrijven in Nederland producten voor ontwikkelen, maar een echt landelijk netwerk is er nog niet. Met de lancering van het Internet of Things-fonds tracht BiQ Group investeerders en ondernemers bij elkaar te brengen om daar verandering in te brengen. Een van de aangesloten bedrijven beschikt over 160 zendmasten waarmee in no-time een landelijk netwerk kan worden opgezet.

“Wij draaien de wereld van de telecom operator volledig ondersteboven, omdat het bedrijfsleven eigenaar wordt van het netwerk en zonder belemmeringen haar toepassingen hierop kan realiseren”, aldus Chris van Steenbergen van BiQ Group. Een voorbeeld van zo’n toepassing is dat sensoren en monitoring vroegtijdig gevaarlijke situaties detecteren, zoals terreurdreiging, waarna het netwerk op grote schaal burgers informeert.

verbindingIoT-netwerkfonds ‘zet telecomwereld op zijn kop’