‘Veel klachten over nieuwe diensttelefoon politie’

verbindingAlgemeen

Agenten zijn niet bepaald gecharmeerd van de diensttelefoon die vorig jaar bij de Nederlandse politie in gebruik is genomen, zo stelt het Algemeen Dagblad op grond van gesprekken met politiepersoneel. Volgens veel agenten die ermee werken is het apparaat traag en voorzien van een slechte accu, en werken niet alle apps naar behoren. Inmiddels zijn ruim 20.000 van de 33.000 agenten in Nederland van de nieuwe telefoon voorzien.

Op zich leek het een mijlpaal. Agenten die gewend waren bekeuringen uit te schrijven in een antiek bonnenboekje kregen vorig jaar ineens een Samsung Galaxy S5, voorzien van een app voor het controleren van gegevens en het versturen van digitale bonnen. Effectiever, sneller, eenvoudiger en in ieder geval veel moderner, althans: in theorie. In de praktijk blijkt het toestel voor veel hoofdpijn te zorgen, zo tekende het Algemeen Dagblad onlangs bij verschillende agenten op. Het gaat daarbij met name om haperende apps en een accu die voortijdig de geest geeft.

Het achterliggende probleem lijkt dat er is gekozen voor een verouderd toestel dat moeite heeft om zware, beveiligde software te draaien. Het gevolg is een haperend systeem dat frustraties oplevert bij dienders en burgers. Agenten moeten bekeuringen soms alsnog handmatig uitschrijven omdat hun telefoon ineens vastloopt of omdat de accu al na een halve dagdienst leeg is.
Ronald Pronk, hoofd communicatie bij politievakbond ANPV, vertelt in het AD dat agenten voor opsporingsdoeleinden steeds vaker de onbeveiligde privé-omgeving van hun telefoon gebruiken, ook al is dat niet toegestaan en kan het ertoe leiden dat privacy- en opsporingsgevoelig materiaal naar buiten lekt. Zo worden foto’s van verdachten weleens via WhatsApp doorgestuurd als de beveiligde politie-app niet werkt.

Volgens de korpsleiding van de Nationale Politie moeten de klachten over de nieuwe diensttelefoon worden gerelativeerd; bij een nieuw systeem horen kinderziektes en aanpassingen in de software zouden al veel problemen hebben opgelost. Bovendien, zo stelt te leiding,  moeten agenten leren om slimmer met het apparaat om te gaan zodat de accu minder snel leeg raakt.

verbinding‘Veel klachten over nieuwe diensttelefoon politie’