Koning & Hartman levert complete mission critical communicatie oplossing aan Schiphol

verbindingAlgemeen

st_kh_01

Koning & Hartman ontvangt een grootschalige opdracht voor het leveren, implementeren en beheren van een integraal communicatiesysteem voor de regiecentra en uitwijkvoorzieningen van Schiphol. Deze regiecentra voeren “Mission Critical” activiteiten uit op de luchthaven Schiphol, wat betekent dat betrouwbare en veilige communicatie uiterst noodzakelijk is. De overeenkomst werd vandaag getekend en betreft een periode van 7 jaar met optie tot verlenging.

In opdracht van Schiphol Groep verzorgt Koning & Hartman een integrale communicatieoplossing voor 7 regiecentra plus 2 uitwijkvoorzieningen op Schiphol. Deze regiecentra, waarvan een aantal zich bevinden op de security restricted area van Schiphol, voeren Mission Critical activiteiten uit op de luchthaven Schiphol zoals Security Control, Alarm Centrale, Passenger Services en meer. Deze integrale oplossing maakt de afhandeling van spraakcommunicatie mogelijk voor medewerkers die binnen de regiecentra werkzaam zijn om zo veilig, flexibel en efficiënt mogelijk te kunnen werken.

“Dit is een mooie stap vooruit naar een Digital Airport met een virtuele Airport Control Room. Vanuit deze Control Room kunnen alle assets en passagiersstromen op de luchthaven slim en efficiënt worden aangestuurd,” aldus Albert van Veen (CIO Schiphol Group).

Integraal

De communicatie-, of anders gezegd meldkameroplossing, is gebaseerd op een Kolibri platform en een MX-One (Aastra) telefonie oplossing. Koppelingen met de diverse ST platformen worden via het Kolibri meldkamersysteem gerealiseerd. In samenwerking met Kolibri zorgt Koning & Hartman voor de gewenste koppelingen tussen de verschillende (bestaande) systemen, zoals radio, portofonie, telefonie en omroep, zodat Schiphol Groep één integraal systeem heeft dat uiterst betrouwbaar en veilig is. Communicatie tussen de regievoerders en informatiedeling kan hierdoor op een integrale- en efficiëntie wijze plaatsvinden.

Dankzij de kennis en jarenlange ervaring van Koning & Hartman op het gebied van Mission Critical communicatie zoals meldkameroplossingen en arbitragesystemen, kan deze technische dienstverlener voor Schiphol Groep het verschil maken door te zorgen voor een complete oplossing; van projectmanagement, ontwerpen van de infrastructuur, engineering, training van medewerkers van Schiphol, tot en met het onderhoud en beheer van de oplossing zelf.

Toekomstbestendig

Oswald Coene (Algemeen Directeur Koning & Hartman) zegt: “Als technische dienstverlener dragen we graag bij aan het behalen van de door Schiphol gestelde doelstellingen rondom dit project. Dankzij deze oplossing verhogen we de kwaliteit van de dienstverlening van de regiecentra, verbeteren we de samenwerking tussen de verschillende centra en bevorderen een efficiënte werkwijze. Daarnaast verlagen we de TCO door middel van een flexibel, betrouwbaar, duurzaam en toekomstbestendig communicatieplatform volledig gebaseerd op VOIP technologie.”

Koning & Hartman biedt een proven technologie oplossing die reeds wordt gebruikt op King Khalid International Airport (Riyad), Rotterdam Airport en Brussels Airport.

verbindingKoning & Hartman levert complete mission critical communicatie oplossing aan Schiphol