Koning & Hartman levert nieuw portofoonnetwerk Circuit Zandvoort

verbindingAlgemeen

Koning & Hartman heeft in zeer korte tijd het volledige portofoonnetwerk van Circuit Zandvoort vervangen. Het nieuwe digitale systeem werd het afgelopen weekend tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen in gebruik genomen.

 

Het opvallende aan deze opdracht is dat deze in een zeer kort tijdsbestek is ontworpen, geleverd en geïnstalleerd: eind januari werd een eerste demo gegeven en na het verkrijgen van de opdracht is het volledige systeem in een periode van vier weken ontwikkeld en medio april opgeleverd.

De opdracht omvat de levering en implementatie van het nieuwe digitale communicatienetwerk op het Circuit Zandvoort. “Probleemloze communicatie is op een uitgestrekt terrein als Circuit Zandvoort noodzakelijk,” aldus Oswald Coene, Algemeen Directeur van Koning & Hartman. “Vanuit onze expertise op het gebied van draadloze communicatienetwerken hebben we de dekking op het circuit gemeten, geanalyseerd en vervolgens dit digitale netwerk ontworpen, geleverd en ge├»nstalleerd, zodat de medewerkers van Race Control altijd en overal op het circuit in staat zijn zonder problemen te communiceren.”

 

Verstappen

Door het vervangen van het analoge netwerk door digitale techniek is bovendien de verstaanbaarheid van de communicatie-apparatuur geoptimaliseerd. Deze apparatuur wordt gebruikt door onder andere de Race Control vanuit de controlekamer, de baancommissionarissen en veiligheidsmedewerkers. Om dit te bewerkstelligen zijn niet alleen nieuwe digitale Kenwood portofoons en bedienposten in het Race Control Center geleverd, maar is ook een volledig nieuwe mast met de benodigde antennes geplaatst.

Koning & Hartman is geen onbekende in de wereld van de racecircuits, want ook op het Belgische Formule 1 Circuit van Spa-Francorchamps werd vorig jaar een soortgelijk communicatienetwerk aangelegd. De Wireless Mobile oplossingen van Koning & Hartman kenmerken zich door betrouwbare state-of-the-art netwerken die voldoen aan de specifieke wensen van de klant.

Tijdens de Jumbo Racedagen, waar mede dankzij de aanwezigheid van Max Verstappen ruim 100.000 toeschouwers op afkwamen, is het systeem naar volledige tevredenheid van de Race Control van Circuit Zandvoort in gebruik genomen.

verbindingKoning & Hartman levert nieuw portofoonnetwerk Circuit Zandvoort