Koning & Hartman levert portofoons gezamenlijke brandweer Rotterdam

verbindingAlgemeen

1280px-DAF_CF

Koning & Hartman ontvangt een opdracht van de Gezamenlijke Brandweer voor het leveren en onderhouden van meer dan 90 explosieveilige MotoTrbo portofoons van Motorola inclusief spreek/luistersets.

De portofoons zijn geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke zones en voldoen aan de strenge ATEX normering. Met deze betrouwbare communicatie-oplossing kunnen de brandweerlieden vanuit acht kazernes, effectief en vooral veilig de operationele inzet uitvoeren in het haven- en industriegebied van Rotterdam. Het onderhoud betreft een meerjarig contract.

De Gezamenlijke Brandweer (GB) is een samenwerkingsverband tussen ongeveer 65 bedrijven in het haven- en industriegebied van Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. Deze organisatie verzorgt in dit gebied de brandbestrijding en hulpverlening en heeft de verplichting tot het in stand houden van een bedrijfsbrandweer overgenomen van de bedrijven die zijn aangesloten, de zogenoemde ledenbedrijven. Om deze taken efficiënt en vooral veilig uit te voeren is goed verstaanbare, betrouwbare en vooral veilige communicatie tussen de brandweermensen van essentieel belang. GB heeft mede daarom gekozen voor de oplossing van Koning & Hartman op basis van de Motorola MotoTrbo portofoons inclusief meerjarig onderhoud. Naast de Motorola ATEX portofoons levert Koning & Hartman ook ATEX spreek/luistersets met daarop een helmset aansluiting. Dankzij de juiste combinatie van producten en techniek is de audio van de portofoons dusdanig ingesteld dat het onder alle omstandigheden goed werkt.

Oswald Coene, Algemeen Directeur Koning & Hartman: “Dankzij ons uitgebreide mobiele communicatie en managed services portfolio, in combinatie met de speciale ATEX repair afdeling van Motorola die de eventuele reparatie van deze explosieveilige portofoons oppakt, kunnen we een hoge beschikbaarheid van communicatie aan de gebruikers van GB garanderen”.

verbindingKoning & Hartman levert portofoons gezamenlijke brandweer Rotterdam