Koning & Hartman voorziet Westerscheldetunnel van nieuw communicatienetwerk

verbindingAlgemeen

Technologiebedrijf Koning & Hartman heeft van de N.V. Westerscheldetunnel de opdracht gekregen voor ontwerp, levering, integratie en inkoppeling van het DAB-radiosignaal, en de renovatie van het C2000- en FM-signaal in de Westerscheldetunnel. Daarmee moeten weggebruikers en hulpdiensten ook in de toekomst altijd bereikbaar zijn in de tunnel. Koning & Hartman voert gedurende een periode van 15 jaar ook het onderhoud van de geleverde installatie uit.

De Westerscheldetunnel wordt gerenoveerd, en daarbij wordt meteen de bereikbaarheid en beschikbaarheid van het communicatienetwerk als project opgepakt. Het is van cruciaal belang dat communicatie in de tunnel 24 uur per dag, 7 dagen per week werkt. Hulpdiensten zoals politie, ambulances en brandweer moeten via C2000 kunnen communiceren bij calamiteiten in de tunnel, en weggebruikers moeten bereikbaar zijn via FM- of DAB-radio om te kunnen worden gewaarschuwd bij een incident.
De N.V. Westerscheldetunnel is een nieuwe klant voor wireless connectivity-specialist Koning & Hartman. “We werken dit keer op een zeer unieke locatie, namelijk onder de zeespiegel, in de langste verkeerstunnel van Nederland”, aldus Oswald Coene, Algemeen Directeur van Koning & Hartman. “We zijn trots dat we mogen bijdragen aan de veiligheid van verkeersdeelnemers die gebruikmaken van de Westerscheldetunnel”.

De werkzaamheden ter voorbereiding zijn gestart. Het project zal naar verwachting halverwege volgend jaar klaar zijn.

verbindingKoning & Hartman voorziet Westerscheldetunnel van nieuw communicatienetwerk