Korpsleiding versnelt MEOS en vervangt 66.000 mobieltjes

verbindingAlgemeen

De korpsleiding van de politie heeft besloten om de ontwikkeling van mobiel werken te versnellen. Vóór eind 2017 worden 66.000 mobiele toestellen vervangen. Daarnaast wordt op de meeste politielocaties Wifi geïnstalleerd.

 

Op dit moment is nog niet op alle politielocaties een draadloos netwerk geinstalleerd. “Dat is nu nog niet overal het geval. De politie investeert over de hele breedte fors in de technische infrastructuur”, meldt de woordvoerder van de politie.
Ook komen nog eens 3.000 laptops beschikbaar waarmee op locatie kan worden gewerkt. De telefoons voor de agenten op straat worden uitgerust met de apps die vallen onder MEOS, Mobiel Effectiever Op Straat. Dat geeft de agent de mogelijkheid om op straat allerlei systemen te raadplegen en bijvoorbeeld kentekens te kunnen scannen.
In april dit jaar waren er veel klachten over de huidige mobieltjes (Samsung Galaxy S5). Die maand registreerde de politie ruim 7300 foutmeldingen op ongeveer 565.000 bevragingen via de speciale politie-app MEOS ,Dat betekent dat in 98,7 procent van de gevallen er gewoon een antwoord kwam. De eerste vier maanden van dit jaar ligt de gemiddelde reactietijd tussen de 3 en 4 seconden.

verbindingKorpsleiding versnelt MEOS en vervangt 66.000 mobieltjes