KPN en Entropia Digital in claim-gevecht

verbindingAlgemeen

KPN en Entropia Digital staan vol tegenover elkaar. Inzet is aan de ene kant volgens ingewijden een claim van KPN van 10 miljoen euro op Entropia Digital. Tegelijkertijd claimt Entropia Digital 28 miljoen euro van KPN.

 

Het Haagse telecombedrijf zou vinden dat Entropia Digital nog ongeveer 10 miljoen euro moet betalen voor de levering en onderhoud van netwerkapparatuur. Entropia Digital van haar kant geeft aan dat de geïnstalleerde 140 opstelpunten zijn betaald. Over zestig additionele masten heeft Entropia Digital geprobeerd buitengerechtelijk met KPN tot een schikking te komen. Woordvoerder Rik Bailliu van Entropia Digital: “KPN was daar niet toe bereid. Entropia is daarop juridische procedures tegen KPN gestart en heeft haar schade door externe experts laten berekenen. Entropia eist een schadevergoeding van 28 miljoen euro van KPN.”

 

Onmin

KPN en Entropia Digital leven al een tijdje in onmin met elkaar. Het conflict begon over de betaling van apparatuur voor het bouwen van het Tetra-netwerk van Entropia Digital. In juni 2013 gingen de partijen een overeenkomst aan voor het leveren, installeren en onderhouden van een landelijk Tetra-radionetwerk in Nederland. Het netwerk zou bestaan uit Motorola hard- en software op basis van zijn laatste ip-technologie, Dimetra 8.2 (zie https://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4758397/250449/entropia-kpn-en-motorola-bouwen-tetra-netwerk.html). Ook gingen de twee partijen samenwerkingsverbanden aan op het gebied van paging en bij het communicatienetwerk van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB.

 

Redundant

Vanaf april 2015 was van de goede relatie niets meer over. KPN stelde Entropia Digital in gebreke voor het niet betalen van rekeningen (zie http://www.verbinding.tv/kpn-stelt-entropia-in-gebreke/). Drie maanden later stopte KPN de samenwerking met Entropia Digital na het gemeenschappelijk binnenhalen van de GVB-aanbesteding. (zie http://www.verbinding.tv/kpn-niet-meer-samen-met-entropia-digital-bij-gvb-amsterdam/)

KPN claimt 10 miljoen euro, gebaseerd op achterstallige betalingen van het Motorola-netwerk dat Entropia Digital in juni 2013 kocht. Ook vindt KPN dat betalingen voor het onderhoud van 600.000 euro per jaar niet zijn nagekomen. Entropia Digital geeft aan dat de basis van de conflicten ligt bij het niet leveren van de beloofde functionaliteiten. In september vorig jaar stapte Entropia Digital over van Motorola naar Hytera voor het netwerk (zie http://www.verbinding.tv/entropia-vervangt-motorola-dimetra-8-1-door-hytera-mobilfunk/).

 

Na de zomervakantie staan de twee partijen tegenover elkaar in de Haagse rechtbank. KPN laat weten dat ze niet willen ingaan op zaken die onder de rechter zijn.

verbindingKPN en Entropia Digital in claim-gevecht