KPN en Entropia Digital op 19 januari voor de rechter

verbindingAlgemeen

De rechtszaak tussen KPN en Entropia Digital is gepland op 19 januari volgend jaar. Het gaat om een claim van bijna 10 miljoen euro van KPN op Entropia. Entropia claimt weer 28 miljoen euro van KPN. De zaak zal worden behandeld door de zogenoemde meervoudige kamer, waarbij minimaal drie rechters het oordeel zullen vellen.

 

Het Haagse telecombedrijf zou vinden dat Entropia Digital nog ongeveer 10 miljoen euro moet betalen voor de levering en onderhoud van netwerkapparatuur. Entropia Digital van haar kant geeft aan dat de geïnstalleerde 140 opstelpunten zijn betaald. Over zestig additionele masten heeft Entropia Digital geprobeerd buitengerechtelijk met KPN tot een schikking te komen.
Vanwege de drukke agenda van de rechtbank en omdat het een afspeelt in de zogenoemde meervoudige kamer, heeft de zitting pas in het voorjaar van 2017 plaats. Een meervoudige kamer wordt gebruikt als een zaak te ingewikkeld en te complex is voor een enkelvoudige behandeling. Dat is onder andere het geval als het over een geschil over een groot bedrag gaat.

verbindingKPN en Entropia Digital op 19 januari voor de rechter