KPN niet geselecteerd voor leveren portofoons politie

verbindingARC, Nieuws

KPN is niet geselecteerd om portofoons te leveren aan de politie. Het bedrijf heeft geen plek binnen het raamcontract van de aanbesteding voor 36.000 portofoons en 10.000 mobilofoons gewonnen. Hiermee komt een einde aan een decennialange samenwerking tussen de politie en de voormalig nationale telecomleverancier.

 

Wel geselecteerd in het raamcontract zijn Lumidee, Abiom, AEG Tranzcom, 2Way, Vanderkooij (VDK) en Koning & Hartman. Het gaat om een aanbesteding voor portofoons én mobilofoons. Deelnemers kunnen een plek binnen een raamcontract ‘winnen’. Bedrijven die binnen het raamcontract vallen, mogen op elk van de zes kavels – die in de loop van 2016 en 2017 uitgegeven worden – inschrijven. Zo zullen er drie ‘batches’ komen voor twaalfduizend portofoons, in september dit jaar, maart en september volgend jaar. Eind dit jaar is er een mobilofoon-batch van tienduizend stuks, inclusief accessoires. KPN kan nog in beroep gaan tegen het besluit.

 

LTE

De woordvoerder van KPN geeft geen commentaar. Voor KPN is het de volgende tik die het krijgt op het gebied van missiekritische communicatie. Eerder verloor het telecombedrijf al de opdracht voor het onderhoud van P2000 en de klus voor het bouwen van het nieuwe C2000-netwerk. De afdeling voor missiekritische communicatie, KPN Mission Critical, wordt stukje bij beetje afgebouwd. Het bedrijf lijkt geen toekomst te zien in portofonie en zet meer en meer in op LTE-oplossingen.

 

verbindingKPN niet geselecteerd voor leveren portofoons politie