KPN gestegen op wereldwijde ranglijst telecomoperators

verbindingLTE, Nieuws

kpn hoofdkantoor

KPN staat nummer 33 op de wereldwijde merkenranglijst van telecomoperators. De ranglijst wordt jaarlijks samengesteld door merkonderzoeksbureau Brand Finance. Vorig jaar stond KPN nog op de 41ste plek.

Bovenaan de lijst prijkt Verizon, met een merkwaarde van bijna 60 miljard dollar, op de voet gevolgd door AT&T. Deutsche Telekom prijkt evenals vorig jaar op de vierde plaats. Een opvallende plek ten opzicht van andere operators in Europa. Veel Europese telecomoperators zijn in merkwaarde gelijk gebleven of gedaald, zoals het Franse Orange, het Spaanse Movistar en het Italiaanse TIM.

De grote winnaar dit jaar is China Mobile. De merkwaarde van dit bedrijf is binnen een jaar met 50% gestegen van 31,8 miljard USD naar bijna 48 miljard USD. China Mobile beschikt over het grootste 4G LTE netwerk ter wereld en heeft nog genoeg groeimogelijkheden. Het zou volgens Brand Finance weleens het meest waardevolle telecommerk in 2016 kunnen zijn. Het eveneens Chinese merk Huawei is het snelst groeiende merk in de top 10 van de ranglijst.

Bekijk de ranglijst hier

verbindingKPN gestegen op wereldwijde ranglijst telecomoperators