KPN integreert push-to-talk in mobiele netwerk

verbindingAlgemeen

KPN gaat vanaf het tweede kwartaal push-to-talk aanbieden. Dat meldt het bedrijf via hun blogkanaal. Hiermee levert KPN als eerste aanbieder in Europa een landelijke push-to-talk dienst met quality of service. In combinatie met de dienst priority voice heeft de push-to-talk gebruiker voorrang op het mobiele netwerk.

 

Vanaf het tweede kwartaal van 2018 biedt de dienst ook meer functionaliteiten. Zo kunnen er dan via een app berichten verstuurd worden naar geconfigureerde groepen of contacten, eventueel aangevuld met foto- en videobestanden. Ook kan er via die app geografische informatie worden gegeven. In één oogopslag is duidelijk welke andere Push-To-Talk-gebruikers in de buurt zijn en met een druk op de knop nemen ze deel aan een communicatiegroep.

“Calamiteiten en evenementen vragen veel van de capaciteit van een netwerk. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw medewerkers altijd en overal bereikbaar zijn. Met ons betrouwbare 4G-netwerk, een krachtige mobiel netwerk en Priority Voice zorgen we ervoor dat u altijd kunt communiceren. Push-To-Talk is dan ook niet zomaar een applicatie. Het is een complete en professionele dienst die u samen met KPN in uw organisatie integreert en die samenwerkt met al uw bestaande processen en systemen”, staat op het blog te lezen.

 

Missiekritisch

De dienst is gericht op diverse bedrijfstakken, zoals het openbaar vervoer, in de industrie en bij de politie en veiligheidsdiensten. Nu worden deze bedrijfstakken nog bediend via portofonie. KPN voorizet dat er meer vraag komt naar integratie van portofonie-functionaliteit in een smart-device. Dat levert niet alleen functioneel veel voordelen op, maar zorgt ook voor de nodige besparingen. Er is maar 1 netwerk en 1 apparaat voor de gebruiker nodig. Er zijn geen investeringen nodig; alleen maandelijkse gebruikskosten voor de dienst. Met daarbij het grote voordeel dat de hoge kwaliteit en hoge beschikbaarheid behouden blijven. De dienst wordt ook inzetbaar voor landelijke missiekritische dienstverlening.

verbindingKPN integreert push-to-talk in mobiele netwerk