KPN introduceert LoRa

verbindingNieuws

kpn hoofdkantoor

KPN gaat dit jaar LoRa introduceren. Met deze nieuwe technologie wordt het mogelijk om diverse M2M-toepassingen die maar weinig data gebruiken, laagfrequent te verbinden met internet. Naast de introductie van LoRa is KPN voornemens om deel te nemen aan de LoRa Alliance.

 

De introductie van LoRa en de voorgenomen deelname aan de LoRa Alliance is een belangrijke factor om de ontwikkelingen van Internet of Things (inter)nationaal te versnellen. LoRa staat voor Long Range en maakt het mogelijk om miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, kostenefficiënt te verbinden met internet. Denk bijvoorbeeld aan flexibele straatverlichting, waarbij lantarenpalen realtime, op afstand aan- en uitgezet kunnen worden. Organisaties kunnen hiermee mogelijk hun dienstverlening en bedrijfsprocessen verbeteren, kosten verlagen of zelfs nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.

 

Toepassingen

KPN levert al 5 jaar succesvol Machine-2-Machine connectiviteit (M2M) over het mobiele 2G, 3G en 4G netwerk. Denk hierbij aan mobiele betaalautomaten op een terras of connectiviteit in auto’s. Verschillende andere toepassingen hebben maar af en toe een korte verbinding met internet nodig, waarbij weinig data wordt gebruikt. Apparaten die via LoRa hun gegevens versturen, kunnen tot wel 10 jaar op een AA-batterij werken.

 

LoRa Alliance

KPN is voornemens om zich aan te sluiten bij de LoRa Alliance. Deze alliance wordt in maart opgericht door grote bedrijven van over de hele wereld, met als gezamenlijk doel om de wereldwijde standaard te ontwikkelen voor Low Power Wide Area Networks. Naast KPN participeren ook Bouygues Telecom (Frankrijk), SingTel, Swisscom, Proximus, en Fastnet (onderdeel van South Africa Telecom) aan de Alliance. Andere deelnemers zijn grote industriële bedrijven binnen het IoT-ecosysteem: IBM, Sagemcom, Kerlink, Actility, IMST, Eolane en Microchip.

verbindingKPN introduceert LoRa