KPN lanceert nieuw ‘missiekritisch’ net

verbindingAlgemeen

KPN legt de laatste hand aan een nieuwe push-to-talk-oplossing. In april moet de dienst landelijk beschikbaar zijn. De push-to-talk-dienst gaat missiekritische communicatie leveren.

 

Volgens een medewerker wordt deze week duidelijk wanneer de exacte lanceerdatum zal zijn. “Het product moet voldoen aan de strenge security-eisen van KPN en daar leggen we momenteel de laatste hand aan.

KPN loopt achter met een push-to-talk-dienst. Priocom, C4IT met 4G-portofonie en de LTE-oplossing van Amcom bieden al een landelijke push-to-talk-oplossing. Het nieuwe KPN-net is net iets anders, vertelt de KPN-medewerker. “Het product laat zich in die zin vergelijken met Priocom dat het beide push-to-talk-diensten zijn. De wijze waarop we het product in het mobiele network integreren is anders.”

Welke techniek er achter de KPN-dienst zit, is nog onbekend. Hoogstwaarschijnlijk zet het bedrijf de Kodiak-oplossing van Motorola in. Dat is carrier-integrated broadband push-to-talk. Eerder testte KPN het Wave 7000-platform van Motorola voor push-to-talk-communicatie, maar dat voldeed niet.

De woordvoerder van KPN bevestigt dat deze nieuwe dienst komt. “Zodra daar meer duidelijkheid over is zullen we ook de markt informeren.”

verbindingKPN lanceert nieuw ‘missiekritisch’ net