KPN speelt in op body worn camera’s

verbindingLTE, Nieuws

KPNBody worn camera’s zorgen voor meer veroordelingen in geval van huiselijk geweld. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse politie. Rutger Gerritz van KPN Critical Communication over het onderzoek: “In 81 procent van de gevallen werd dankzij een op de agent gedragen camera de dader veroordeeld. Tien procent meer dan zonder camera. Dit onderstreept de noodzaak van goede apparatuur.” KPN speelt hier op in door een camera-configurator online te zetten. Via hun website is de configurator bereikbaar.

Cameratoezicht is een ‘hot topic’. Door de komst van 4G lijken de mogelijkheden onbegrensd, zoals haarscherp beeld en geluid streamen. Hierdoor is mobiel cameratoezicht voor zowel hulpdiensten als bedrijven binnen handbereik gekomen. Experts kunnen vanaf kantoor meekijken met monteurs in het veld om ze, indien nodig, ondersteuning te bieden, waardoor bedrijven efficiënter en effectiever werken. Meldkamers die meekijken met de hulpverlener op straat, of tijdens een evenement, om in geval van een calamiteit snel en adequaat te acteren.

KPN Critical Communications heeft oplossingen van Zepcam op het gebied van body-worn video en mobiele video voor professioneel gebruik opgenomen in het portfolio. Of het nu gaat om handhaving van de Openbare Orde en Veiligheid, communicatie tussen mensen in het veld en kantoor of de meldkamer of industriële inspectie, de producten van Zepcam in combinatie met de diensten van KPN Critical Communications dragen bij aan een Veiliger Nederland en efficiëntere bedrijfsprocessen.
De camera-oplossingen bieden een geïntegreerde end-to-end oplossing voor hoge videokwaliteit. Beelden worden gedeeld via WiFi, 3G, en/of 4G/LTE live streaming.

verbindingKPN speelt in op body worn camera’s