KPN stelt Entropia in gebreke

verbindingAlgemeen, Nieuws, Tetra

kpn hoofdkantoor

Entropia komt afspraken niet na en betaalt haar rekeningen niet, vindt KPN. Daarom heeft het telecombedrijf Entropia in gebreke gesteld.

“KPN is van mening dat Entropia belangrijke contractafspraken en financiële verplichtingen richting KPN niet nakomt. KPN heeft Entropia in gebreke gesteld. Op dit moment treft KPN maatregelen om de continuïteit en kwaliteit van dienstverlening naar haar eindklanten te waarborgen”, zegt een woordvoerder van KPN.

Philip Vercruysse, CEO van Entropia Digital, is het oneens met de lezing van KPN. Hij noemt de klachten van KPN “een formulering” en zegt dat er niets van klopt. Ook betwist hij dat Entropia contractafspraken of financiele verplichtingen niet nakomt.

Ten slotte komt volgens hem de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening niet in het geding. Vercruysse: “Entropia heeft vanaf aanvang steeds zelf de dienstverlening gewaarborgd, net zoals zij dit doet bij haar andere twee netwerken in Rotterdam en Belgie.”

Verder in detail wil Vercruysse voorlopig niet ingaan, vanwege volgens hem “begrijpelijke redenen”. In de zomer van 2013 bereikten KPN en Entropia overeenstemming over het leveren, installeren en onderhouden van een landelijk Tetra-radionetwerk in Nederland. De partijen gingen een contract met elkaar aan voor de duur van tien jaar. Tegen eind 2013 moesten alle redundante switchen, met inbegrip van de eerste honderd masten, (om)gebouwd zijn. In de eerste helft van 2014 zouden er nog eens honderd masten bij komen.

 

verbindingKPN stelt Entropia in gebreke