KPN VoLTE uitgerold binnen de hele zakelijke markt

verbindingAlgemeen

KPN VoLTE wordt door geleidelijk aan uitgerold binnen de hele zakelijke markt. Zakelijk KPN-klanten die beschikken over een toestel dat deze spraaktechnologie ondersteunt worden de komende weken stapsgewijs aangesloten. Met 4G bellen wordt het gesprek razendsnel opgezet, bellen klanten met HD-geluidskwaliteit en houden ze tijdens het gesprek een snelle 4G internetverbinding.

 

Oorspronkelijk werd het 4G-netwerk alleen gebruikt voor mobiel dataverkeer. Voor spraakverkeer werd teruggeschakeld naar het 2G of 3G-netwerk. Toestellen die geschikt zijn om via 4G te bellen, kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe technologie Voice over LTE (VoLTE). Klanten met een Android-besturingssysteem kunnen zonder extra handelingen direct via 4G bellen. Klanten met een iOS-besturingssysteem moeten zelf in het menu van hun toestel VoLTE aanzetten.

Met VoLTE maakt de gebruiker sneller verbinding met een ander toestel. Daarnaast wordt de 4G-verbinding niet onderbroken als de beller tijdens een gesprek wordt gebeld én het geluid is aanzienlijk beter. De voordelen van 4G bellen komen het best tot zijn recht wanneer beide gebruikers beschikken over een 4G bellen smartphone.

De uitrol van VoLTE voor zakelijke klanten vindt gefaseerd plaats en zal een aantal weken duren.

verbindingKPN VoLTE uitgerold binnen de hele zakelijke markt