KPN vraagt faillissement Rerum (voormalig Entropia Digital bv) aan

verbindingAlgemeen

KPN vraagt het faillissement aan van Rerum. Aanstaande dinsdag vindt in de Rotterdamse rechtbank een faillissementszitting plaats. Rerum is de voortzetting van het oude Entropia Digital bv. Aanleiding voor KPN is onder andere gebaseerd op vorderingen van 6,3 miljoen euro die KPN claimt te hebben op Entropia.

 

De faillissementsaanvraag is onderdeel van een langlopend conflict tussen de twee partijen. Op 13-12-2017 sprak de rechter een vonnis uit (https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2017:14696), waarbij Entropia Digital bv veroordeeld werd tot het betalen van ongeveer 6,3 miljoen euro (bij voorraad uitvoerbaar). De rechtszaak ging rond het stopzetten van de ontwikkeling van een Tetra netwerk, GVB Amsterdam en het semafonienetwerk.

 

Geschil

Zowel KPN als Entropia hebben bevestigd dat aanstaande dinsdag de zitting plaatsheeft. Hilde Pors, advocaat van Philip Vercruysse (Entropia): “Een faillissementsaanvrage van Rerum Technics BV, ingediend door KPN, zal door de Rechtbank Rotterdam worden behandeld en heeft geen enkele invloed op de activiteiten van en de dienstverlening naar de klanten en relaties van de Entropia groep.”

De woordvoerder van KPN, Stijn Wesselink: “Wij kunnen bevestigen dat KPN het faillissement van Rerum Technics BV heeft aangevraagd. Verder is het ons het beleid dat we hierover geen uitspraken doen.”
Het oude Entropia Digital is vandaag de dag Rerum Technics bv. Volgens de website van het huidige Entropia heeft Entropia “haar bedrijfsvoering onafhankelijk ingericht van de effecten van het juridisch geschil met KPN. Dit geschil, een uitvloeisel van het mislukken van de samenwerking tussen KPN en het oude Entropia zal wel met volle overtuiging door het oude Entropia Digital bv, thans RERUM Technics BV, worden voortgezet in de volle overtuiging dat uiteindelijk een rechtvaardig oordeel door de Nederlandse rechter zal worden gegeven.”

 

verbindingKPN vraagt faillissement Rerum (voormalig Entropia Digital bv) aan