KPN/Motorola laatste in race om C2000

verbindingc2000, LTE, Nieuws

C2000 basisstation

Alleen de combinatie KPN met Motorola is nog in de race voor de vernieuwing van het C2000-netwerk. Volgens ingewijden is er ‘geen keuze meer’ in aanbieders die de tender rond C2000 kunnen winnen.

Op het ministerie is er na het wegvallen van Spie alleen nog aandacht voor de combinatie KPN/Motorola. Het gaat om perceel 4, waarin gevraagd wordt naar ‘Geïntegreerde vernieuwing van hard- en software T2000, P2000 en Radiobediensysteem’. Als er een winnaar uit perceel 4 komt, dan vervallen de overige drie percelen.

Chinees bod
Er is slechts één alternatief: het Chinese Hytera. Den Haag lijkt echter niet warm te lopen voor dit bedrijf. Waarschijnlijk is het Chinese bod aanzienlijk goedkoper dan dat van KPN/Motorola, maar is men er bij het ministerie van Veiligheid & Justitie niet helemaal van overtuigd dat de communicatie voor de Nederlandse hulpdiensten bij een Chinees bedrijf in veilige handen is.

Volgens de persvoorlichting van het ministerie is er geen sprake van dat er een keuze is gemaakt. “Het is grote onzin. Dit zullen we ook aan alle bedrijven kenbaar maken.”

verbindingKPN/Motorola laatste in race om C2000