Landelijke open dagen bij de radioamateur

verbindingAlgemeen

Van 22 – 30 april organiseert de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) de landelijke open dagen bij de radioamateur. In deze periode stellen radioamateurs u in de gelegenheid om kennis te maken met hun fascinerende hobby.

 

De regionale afdelingen van de VERON organiseren in deze periode radio evenementen door het hele land. Op de website www.veron.nl staat een volledige lijst met alle activiteiten van Groningen tot het zuidelijkste puntje van Limburg.

Tijdens deze periode kunt u zien en ervaren hoe radioamateurs verbindingen maken met andere radioamateurs over de gehele wereld. Dit wordt vaak gedaan met spraak, maar het kan ook digitaal met behulp van speciale programma’s op de computer, via televisiebeelden, satellieten of zelfs met morsecode. Misschien wilt u zelf eens ervaren hoe het is om een radioverbinding te maken en neemt u de microfoon of morsesleutel ter hand, of neemt u plaats achter de computer voor een digitale verbinding.

 

Radiowedstrijden

De VERON is een landelijke vereniging van geregistreerde radio- en luisteramateurs. Er zijn 64 lokale afdelingen verdeeld over Nederland, elk met een eigen bestuur. De afdelingen zijn vertegenwoordigd in de Verenigingsraad. U kunt als lid van de VERON deelnemen aan allerlei activiteiten die door de landelijke of de lokale afdelingen worden georganiseerd. Zo is er jaarlijks de dag van de radioamateur, pinksterkamp, vossenjachten, velddagen, vlooienmarkten, radiowedstrijden en nog heel veel meer.v

verbindingLandelijke open dagen bij de radioamateur