Landmobiele vergunninghouders laks

verbindingAlgemeen

De kwaliteit van het landmobiele landschap is in 2019 onverminderd laag. Frequentiegebruikers in Nederland die hun eigen netwerk hebben (de zogenoemde landmobiele vergunninghouders) blijken nauwelijks de regels te volgen.

 

Dat staat te lezen in het jaarbericht van Agentschap Telecom. De landmobiele vergunninghouders, bijvoorbeeld taxicentrales en grote bedrijven in de industrie, zijn heel vaak in overtreding. De landmobiele inspecties die Agentschap Telecom in 2019 uitvoerde, lieten – in lijn met voorgaande jaren – opnieuw een matige naleving van de regels zien. Bij ruim 75% van de eerste controles stelden inspecteurs overtredingen vast. De hercontroles toonden een positiever beeld: in ruim 80% van de gevallen waren de overtredingen hierna opgelost.

Om de kwaliteit duurzaam te verbeteren, gaat ‘AT’ in 2020 het gesprek aan met leverancier en installateurs van landmobiele apparatuur. Zij hebben de sleutel in handen om de kwaliteit van het landmobiele radiolandschap te verbeteren. Het agentschap zal meer inspectiecapaciteit inzetten in 2020.

[beeld wikipedia]
verbindingLandmobiele vergunninghouders laks