LatinVillage zet Flash Smart Com in voor spraak- & datacommunicatie én pinbetalingen

verbindingAlgemeen

Flash Smart Com verzorgt de komende twee jaar de communicatie tijdens LatinVillage. Recreatiegebied Spaarnwoude is voor twee dagen omgetoverd tot een zomers muziekparadijs. Om de veiligheid van festivalbezoekers te waarborgen, werden beveiliging, verkeersregelaars, buschauffeurs en festivalmedewerkers voorzien van radiocommunicatie met prioriteit via 4G.

 

LatinVillage heeft met 11 podia een groot gebied waarover zij veilig en efficiënt met elkaar moeten communiceren. Om alle gebruikers over het hele terrein te voorzien van snelle en gegarandeerde (groeps)communicatie, schakelt Latin Village missiekritische communicatie specialist Flash Private Mobile Networks in. Flash gaat voor 2 jaar de communicatie op het festival verzorgen.

De ruim 180 gebruikers zijn verdeeld in 20 groepsgesprekken en zijn voorzien van de Push-to-Talk (PTT) Smart Com oplossing van Flash. Deze oplossing is geschikt wanneer het gaat om een groot dekkingsgebied, veel gebruikers en een hoge datacapaciteit. Via een smart device krijgen gebruikers met prioriteit toegang tot het afgeschermde deel van het T-Mobile netwerk, dat zich kenmerkt door een hoge datacapaciteit, landelijke 4G+ dekking en een hoge datasnelheid.

 

Extra zendmasten

Een festival is bij uitstek het moment om data te streamen. Om ook op dit soort piekmomenten gegarandeerde communicatie te bieden, zijn er in samenwerking met T-Mobile 2 extra zendmasten geplaatst. Door deze zendmasten (Cells on Weels) wordt de capaciteit van het netwerk vergroot en de dekking geborgd, hierdoor hebben alle gebruikers, altijd en overal gegarandeerde beschikbaarheid.

Flash Smart Com wordt geleverd als complete dienst, bestaande uit een device, applicatie, SIM-kaart en een netwerkaansluiting. Naast de PTT-dienst maakt LatinVillage gebruik van 1 dispatcher. Via de dispatcher kunnen verschillende medewerkers het gehele terrein in de gaten houden en op een veilige en efficiënte manier in contact komen met de juiste personen op het festival. In geval van een calamiteit kunnen zij medewerkers coördineren en staat iedereen met één druk op de knop met elkaar én de meldkamer in verbinding.

Naast betrouwbare spraak- & datacommunicatie is de Smart Com-oplossing ook gebruikt voor alle pinbetalingen. Alle mobiele pinautomaten zijn aangesloten op het afgeschermde deel van het T-mobile netwerk. Hiermee behoren pinstoringen, door een overbelast netwerk, tot het verleden. Dit voorkomt frustratie bij medewerkers en bezoekers, lange rijen bij de kassa en inkomstenderving.

 

 

verbindingLatinVillage zet Flash Smart Com in voor spraak- & datacommunicatie én pinbetalingen