Leveranciers protesteren tegen voorgenomen gunning Ibarc2

verbindingAlgemeen

Drie leveranciers die niet zijn geselecteerd voor de IBARC2-tender (objectportofoons brandweer) maken bezwaar tegen de voorgenomen gunning van IBARC2 aan KPN. Een vierde marktpartij lijkt zich aan te sluiten.

 

De klachten richten zich op de transparantie en het proces van testen van de inzendingen. Volgens de leveranciers scoren identieke producten van de dezelfde fabrikant anders op onderdelen als bereik en spraakkwaliteit. Een van de partijen zet vraagtekens bij de door KPN afgegeven verklaringen. Volgens een van de partijen is er door KPN een niet-reele prijszetting aangeboden. Het verschil tussen de aanbiedingen loopt in de honderdduizenden euro’s.

De soap rond de IBARC heeft hiermee een nieuw vervolg. De aanbesteding voor objectportofoons duurt nu al sinds 2014. KPN leek vorige week de tender te hebben gewonnen, toen de Stuurgroep IBARC2 dit besloot op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Eerder was er al een rechtszaak, diverse malen uitstel en onduidelijkheden rond de aanbesteding.

verbindingLeveranciers protesteren tegen voorgenomen gunning Ibarc2