Manifest benadrukt belang satelliettechnologie voor 5G

verbindingAlgemeen

Samen met een delegatie van CEO’s uit de satelliet/telecomwereld en Eurocommissaris Günther Oettinger heeft het bestuur van de EMEA, een koepel van satellietexploitanten, een manifest getekend met betrekking tot de EU-visie op 5G. In het manifest wordt benadrukt dat samenwerking tussen verschillende typen netwerktechnologie – mobiel, bedraad en satelliet – noodzakelijk is om de uitrol van 5G tot een succes te maken.

“Door ook satelliet-technologie in de 5G-infrastructuur op te nemen, wordt het mogelijk gemaakt dat er betrouwbare diensten woren geleverd, of het nu thuis, onderweg of in de lucht is”, aldus Rupert Pearce, voorzitter van de ESOA. Karim Michel Sabbagh, President en CEO van satellietdienstaanbieder SES, sluit zich daar als medeondertekenaar van het manifest bij aan: “De integratie van verschillende netwerktechnologieën is cruciaal voor een succesvolle uitrol van 5G. Met stand-alonetechnologie kan de enorme groei aan video- en dataverkeer niet worden verwerkt. Satellietverbindingen behoren tot de belangrijkste pijlers voor succes en winstgevendheid van internationaal 5G-gebruik. We hebben daarom met enthousiasme onze handtekening onder het manifest gezet; dit document biedt een goede roadmap die bijdraagt aan de digitalisering van de Europese economie.’

(Beeld: Eutelsat Communications. Vorig jaar sloot dit bedrijf een overeenkomst met Facebook om via satelliettechnologie meer inwoners van Afrika van online connectivity te voorzien).

verbindingManifest benadrukt belang satelliettechnologie voor 5G