Markt voor LTE voor openbare veiligheid groeit naar 800 miljoen dollar

verbindingAlgemeen

De jaarlijkse investeringen in LTE-infrastructuur voor de openbare veiligheid zal eind van dit jaar meer dan 800 miljoen dollar zijn. Dat schrijft SNS Research in hun laatste rapport.

Tot voor kort werd LTE overwegend beschouwd als een aanvullende mobiele breedbandtechnologie in de publieke veiligheidssector, om datatoegang met hoge bandbreedte te bieden die niet kan worden geleverd via bestaande smalband LMR (Land Mobile Radio) -systemen. Met de standaardisatie van functies zoals MCPTT (Mission-Critical PTT) door de 3GPP, wordt LTE echter steeds meer gezien als een all-inclusive kritisch communicatieplatform voor de levering van meerdere bedrijfskritieke services, variërend van PTT-groepscommunicatie tot real-time tijd videobewaking.
Een aantal LTE-veiligheidsnetwerken is wereldwijd al operationeel, variërend van landelijke systemen in de olierijke GCC-regio (Gulf Cooperation Council) tot stedelijke netwerken in Spanje, China, Pakistan, Laos en Kenia. Daarnaast ontwikkelt FirstNet zich als nationaal systeem, net als ESN in Groot-Brittanie. Het MVNO-model (Mobile Virtual Network Operator) wordt al in meerdere Europese landen gebruikt, hoewel op een kleinere schaal – om bestaande TETRA-netwerken met breedbandmogelijkheden aan te vullen.

Gedreven door de vraag naar zowel dedicated als beveiligde MVNO-netwerken, schat SNS Research dat de jaarlijkse investeringen in LTE-infrastructuur voor openbare veiligheid tegen het einde van 2017 800 miljoen dollar zullen overschrijden, ter ondersteuning van lopende implementaties in meerdere frequentiebanden over de 400/450 MHz, 700 MHz, 800 MHz en hogere frequentiebereiken. De markt – met inbegrip van basisstations (eNB’s), mobiele kern- en transportnetwerkapparatuur – zal naar verwachting verder groeien met een CAGR (samengestelde jaarlijkse groei) van bijna 45% in de komende drie jaar. Tegen 2020 zullen deze infrastructuurinvesteringen worden aangevuld met maximaal 3,8 miljoen LTE-apparaatzendingen, variërend van smartphones en robuuste handheld-terminals tot voertuigrouters en IoT-modules.

verbindingMarkt voor LTE voor openbare veiligheid groeit naar 800 miljoen dollar