Marktconsultatie-document IBARC2: inzicht nodig in markt portofoons

verbindingIBARC, Nieuws

 

Brandweer Nederland wil inzicht krijgen in de markt voor portofoons. Dat stelt het projectteam in het marktconsultatie-document IBARC2. Ook zal tijdens een marktconsultatie op 10 november worden teruggekeken naar de mislukte eerdere IBARC-tender.

Volgens Brandweer Nederland is het doel van de marktconsultatie om inzicht te krijgen in de mogelijkheden op de markt en van de leveranciers. Daarnaast wil de brandweer ‘met de markt kunnen spiegelen’ en leveranciers stimuleren om ideeën en oplossingen in te brengen in het kader van de voorbereiding van de Europese aanbesteding. Ook wil Brandweer Nederland een beeld krijgen van de omvang van de markt. Tot slot gebruikt men de marktconsultatie om te kunnen bepalen van een aanbestedingsstrategie.

Beleidsregels

Van leveranciers heeft de projectgroep IBARC2 een aantal verwachtingen. Zo moet een leverancier in staat zijn om recent recent (in de afgelopen 3 jaar) communicatiemiddelen in grote volume’s (meer dan 500 stuks) geleverd hebben aan OOV-diensten of de (petrochemische) industrie.

Daarnaast moet er een service of onderhoudsorganisatie zijn die initiele programmering en 3e-lijns onderhoud kan leveren. En een leverancier moet voldoen aan de beleidsregels Informatiebeveiligingsbeleid C2000.

Opvallend is nog wel dat tijdens de marktconsultatie terug zal worden gekeken naar de stukgelopen tender IBARC. “Door onrust die in de markt was ontstaan en de daarop volgende juridische procedures, heeft er geen gunning plaatsgevonden op de percelen objectportofoons en mobilofoons met accessoires”, meldt het projectteam. Op de agenda staan als punt 6 en 7 respectievelijk ‘wat is goed gegaan bij de aanbesteding IBARC?’ en ‘Wat had anders gemoeten betreffende de aanbesteding IBARC?’.

De consultatie vindt plaats op 10 november 2015 in Zoetermeer. De start van de dag is om 09.00 uur en de dag zal eindigen om 17.00 uur.

verbindingMarktconsultatie-document IBARC2: inzicht nodig in markt portofoons