Megadefensie-fusie United Technologies en Raytheon

verbindingAlgemeen

United Technologies en Raytheon bundelen hun krachten om een ruimtevaart- en defensiemoloch te creëren. Het is een van de grootste bedrijfsfusies van 2019. De twee bedrijven hebben zondag een ‘fusie van gelijken’ aangekondigd. Het nieuwe bedrijf zou een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 74 miljard hebben. UTC en Raytheon zijn samen nu ongeveer $ 166 miljard aan marktwaarde waard. UTC maakt daar het leeuwendeel van uit.

 

Volgens de voorwaarden van de deal zouden de aandeelhouders van United Technologies 57% van het gecombineerde bedrijf bezitten, waarbij de aandeelhouders van Raytheon de rest bezitten. “De combinatie van United Technologies en Raytheon zal de toekomst van lucht- en ruimtevaart en defensie bepalen”, zei Greg Hayes, Chairman en CEO van United Technologies in een persbericht. UTC is een industrieel conglomeraat en maakt alles van straalmotoren tot liften. Het is eigenaar van de Pratt & Whitney-motormaker en Collins Aerospace. Raytheon is geworteld in defensie en produceert raketverdedigingssystemen en cyberbeveiligingsoplossingen. De bedrijven leveren bedrijven als Airbus en Boeing.

Het gecombineerde bedrijf zal Raytheon Technologies Corporation worden genoemd, volgens een verklaring van de bedrijven. Het biedt “uitgebreide technologie en R & D-mogelijkheden om innovatieve en kosteneffectieve oplossingen te leveren die zijn afgestemd op de prioriteiten van de klant en de nationale defensiestrategieën van de VS en zijn bondgenoten en vrienden”, aldus de bedrijven.

verbindingMegadefensie-fusie United Technologies en Raytheon