Meldkamer Vergunningen Toezicht en Handhaving Utrecht kiest voor Entropia

verbindingNieuws, Tetra

stadskantoor utrecht

De nieuwe meldkamer van Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH) van de gemeente Utrecht gaat wederom in zee met Entropia Digital. De dienst zal gebruik maken van de meldkamersoftware, portofoons en het digitale Tetra-netwerk van Entropia.

Reden van de keuze is de verhuizing van Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR) naar het nieuwe Stadskantoor van de Gemeente Utrecht naast het Centraal Station. De meldkamer wordt de nieuwe hoofdlocatie en uitgebreid met een back-up-locatie. Het aantal werkplekken van de centralisten wordt groter en er sluiten meer en meer randgemeenten aan bij de meldkamer van THOR. De handhavers in die gemeenten worden ondersteund, aangestuurd en/of opgevolgd vanuit deze nieuwe meldkamer. Dit betekent dat ook het aantal gebruikers stijgt.

Philip Vercruysse, CEO van Entropia Digital: “De dienst VTH heeft gekozen voor een volledig pakket, inclusief portofoons, ons digitale Tetra-netwerk en de ComBus-meldkamer software. We bieden hiermee een flexibele oplossing, waarbij alle elementen in elkaar grijpen. Dat VTH wederom kiest voor ons, bewijst dat we een stabiele dienst leveren die op maat is gemaakt.”

Vooral de ComBus-oplossing is een ideale oplossing voor mission critical communicatie binnen bedrijfskritische processen. De centrale meldkamer is dankzij ComBus in staat om efficiënt met mobiele medewerkers te communiceren, via zowel spraak als data, in groep of individueel, lokaal, regionaal of landelijk.

verbindingMeldkamer Vergunningen Toezicht en Handhaving Utrecht kiest voor Entropia