Mobiel breedband krijgt capaciteit in de 694-790 MHz-frequentieband

verbindingAlgemeen

Tijdens de ITU World Radiocommunication Conference (WRC-15) die in november plaatsvond, is het besluit genomen om de capaciteit voor mobiel breedband in de 694-790 Mhz-frequentieband in de ITU Regio-1 (Europa, Afrika, Midden-Oosten en Centraal-Azië) te vergroten.

Met het besluit wordt bandbreedte gealloceerd voor mobiele diensten in ITU Regio-1, op dezelfde manier als waarop dit in 2007 al gebeurde voor ITU Regio-2 (‘de Amerika’s’) en Regio-3 (Azië/Pacific). De bepalingen die in dit kader door de WRC-15 zijn vastgelegd, bieden tegelijkertijd volledige bescherming van televisie-uitzendingen en luchtvaart-radionavigatiesystemen in de genoemde frequentieband.

“Dit besluit van de WRC-15 is een mijlpaal in de wereldwijde doorontwikkeling van mobiel breedband, ongeachte de locatie en de vraag welk type netwerk en terminal word gebruikt”, aldus Houlin Zhao, secretaris-generaal van de ITU. “Op deze manier wordt een digitale kloof overbrugd, terwijl we bescherming bieden aan diensten die al gebruikmaken van deze band.”
François Rancy, directeur van het ITU Radiocommunication Bureau, voegt daar aan toe dat de wereldwijde harmonisatie van de 694-790 MHz frequentieband de weg vrijmaakt voor aanbieders van mobiele netwerken om mobiel breedband te leveren in regio’s die nog niet volledig worden bediend.

verbindingMobiel breedband krijgt capaciteit in de 694-790 MHz-frequentieband